onsdag den 10. december 2014

Madrids fedeste 'julemarked'



Glem alt om gran, gløgg og guirlander, selvom 'hytteversionerne' af et julemarked også findes her – for i Madrid er det traditionelle nisse-nørkleri vi elsker i Danmark, ikke på samme måde et hit. Her popper flere og flere 'funky' julemarkeder op, med fokus på håndværk, brugskunst, gaver og interiør. Og selvom man som dansker godt kan savne æbleskiverne og duften af kanel, er det forfriskende anderledes.

Øjeblikkets mest omtalte pop-up marked går under navnet The Hovse (som i The House), og det tog vi ud for at se nærmere på mandag, hvor det var helligdag her i Spanien. 

Navnet 'huset' ligger lige til højrebenet, for markedet er beliggende i en herskabsejendom i et mondænt boligkvarter lidt nord for centrum. Fra den nedtonede facade fører trappen – eller om man vil den gamle åbne elevator – op til tre etagers kreativt designer-mekka der ville få BoBedres diciple til at falde ud af Ægget.

Gadgets, vermouth og blå himmel
Det lokale pop-up shop bureau 'Better' har simpelthen taget alle tre kæmpelejligheder i opgangen og forvandlet samtlige rum til et marked af magiske dimensioner. Her lokker de 80 designere og butikker med lækre ting, tøj og gadgets – der virker mere som en harmonisk helhed end individuelle stande. Det skal dog med at priserne for det meste matcher de fornemme rammer.

Udover selve produkterne er markedet en stor oplevelse i sig selv, og mange steder får man øje på geniale detaljer der er indsat som overraskende underholdningselementer. Mos 'gror' fra en sprække i loftet, en regnbue af farvede ledninger hænger ud fra den fine stuk, og på badeværelser har planterne overtaget vasken og badekaret.

På andensalen er indrettet en hyggelig café med crêperi og friskbagte pandekager, og på tredjesalen kan man få sig en lille skarp Vermouth i det intime Vermutería. Den kan nydes i de tilstødende værelser eller tages med op på tagterrassen under den smukke blå december-himmel – med udsigt over kvarterets tage. 

Se mange flere billeder fra The Hovse på Kridhvid i Madrids Facebookside