onsdag den 25. marts 2015

I Cuenca jager de hunde

Pulsen kører på højtryk mens vi zigzag'er mellem de parkede biler. En bil bremser op og hornet trykkes i bund. Sveden pibler frem på panden mens vi desperat forsøger at følge trop med den fortabte uldtot – som åbenbart ikke vil sit eget bedste.

For ti minutter siden kom den dækken-klædte grå puddel vimsende over gaden alene – mens vi spejdede efter en ejer der aldrig kom. Og fordi vi ikke vil have en fladmast pelsbold på samvittigheden, inden vi forlader ellers idylliske Cuenca, har vi sat jagten ind for at indfange det undslupne kæledyr. Men hver gang vi nærmer os kræet, sætter den farten op, eller løber ud på gaden mellem eftermiddagstrafikken i centrum, så vi flere gange lukker øjnene og venter på et 'bump'.

Hundekiks
Folk tror naturligvis vi jagter vores egen hund, og flere sætter efter den – men forgæves.
Efter et kvarter er den ude af syne, og en tilfældigt forbipasserende patruljevogn får et 'signalament' af flugtkongen. Vi puster ud indenfor på den italienske iscafé og nyder et velfortjent hvil med udsigt til gågaden, da den lille grå køter minsandten kommer trissende udenfor ruderne, som om intet var hændt.
Men inden vi får kastet os ud af døren er den igen over alle bjerge.

Vi må slukørede forlade Cuenca uden heltestatus som hundeindfangere. Jeg havde ellers allerede forestillet mig selv som bronzeskulptur på torvet i den gamle bydel.

Måske noget i denne stil? - bare med mig og en puddel